בקרת כניסה

שפע אבטחה מצלמות אבטחה בקרת כניסה

מהן בקרות כניסה? כיצד הן פועלות ומהי רמת המיגון של כל אחת מהן?

סקרתי כאן את מגוון בקרות הכניסה הקיימות. לכל אחת המאפיין הייחודי שלה. כל בקרת כניסה מספקת רמת מוגנות שונה, קשת האפשרויות היא רחבה מאוד. היא מוצר מיגון ואבטחה המיועד למרחב הדורש רמת אבטחה גבוהה ושליטה מירבית על הבאים בשעריו. בקרות כניסה נבחנות אחת מהשנייה ברמת האבטחה שלהן ואופן פעולתן.
בקרות כניסה חיונית מאוד בכניסה לבנייני משרדים ובנייני מגורים רבי קומות, חניונים ומעליות, בהם תנועת הנכנסים והיוצאים רבה מאוד. לעיתים נדרשת בקרת כניסה למרחבים ספציפיים בתוך הבניין, כגון חדרי מעבדה בבתי חולים, חדרי כספות וכו'.
קיימים שני סוגים עיקריים של מערכת בקרת כניסה: ממוחשבת ועצמאית.

מערכת בקרת כניסה ממוחשבת

מערכת המחוברת לרשת המחשבים של הארגון או הבניין.
באמצעות בקרת הכניסה ניתן לעקוב באופן רציף וממוקד אחר תנועת עובדים ומורשי כניסה בכל רגע נתון, וכך להשיג שליטה מלאה.

מערכת בקרת כניסה עצמאית

מערכת שאינה מחוברת לרשת המחשבים. לפיכך, היא פחות מתוחכמת מבקרת הכניסה הממוחשבת ואפשרויות המעקב הן מוגבלות.
קיימות מספר טכנולוגיות באמצעותן פועלות בקרות כניסה עצמאיות.
*קודן לדלת – לוח מקשים בן 10 ספרות, כוכבית וסולמית. על מנת להיכנס יש להקיש קוד מסוים. קודן לדלת נפוץ בעיקר בדלתות של בנייני מגורים.
*מערכת בקרת כניסה באמצעות קורא כרטיסים מגנטיים. בתוך המערכת מוגדרים כל הכרטיסים המורשים להיכנס. ניתן להוסיף כרטיסים או להסיר בכל עת.
*מערכת בקרת כניסה באמצעות קורא קירבה – RFID . המכשיר קורא את הכרטיס ממרחק, אין צורך להעביר אותו בתוך הקורא עצמו. כך נמנע בלאי לקורא. גם כאו ניתן להגדיר בבקרת הכניסה את הכרטיסים המורשים בכניסה, להוסיף ולהסיר בעת הצורך.
החיסרון בשתי הטכנולוגיות האחרונות הוא שניתן להעביר את הכרטיסים מאחד לשני, לשכפל כרטיסים, לכן אין כאן רמה מקסימלית של אבטחה.

052-912-6840 דילוג לתוכן